„Сърца за разбиване“ от Али Новак

на

Когато среща Оливър Пери, Стела няма представа, че той е водещият вокалист на „Хартбрейкърс“.

А Оливър не знае, че тя е единственото момиче на света, което не харесва музиката му.

След като сестра й се разболява, Стела Самюълс мисли единствено как да я разсее от мрачните й мисли. Животът й до такава степен се върти около Кара, че тя се отказва да учи в университет, за да бъде до нея. Стела би направила всичко за сестра си – дори да чака на опашка за автограф от „Хартбрейкърс“. И то цели четири часа. Е, поне среща хубаво момче с прекрасни сини очи, докато си купува кафе. Жалко, че няма да го види отново. 

Само че животът й внезапно се превръща в истинска сладникава любовна песен. Защото момчето от кафенето е Оливър Пери – водещият вокалист на „Хартбрейкърс“. И макар че тя нарича музиката му боклук, Оливър й дава телефонния си номер и дори цитира реплики от любимия й филм. О, Господи, какво става с живота й?

Но как би могла Стела да бъде с Оливър – да се среща с него, да се смее с него и да лудуват с останалите от групата – когато сестра й е болна от рак и може би умира?

Тази книга не беше част от плановете ми за четене. Просто отидох до книжарницата, за да си купя нова книга, видях я и реших да и дам шанс. И мога съвсем спокойно да кажа, че книгата беше невероятна. Книгата е подходящо четиво за лятото.

Книгата на пръв поглед е една романтична книга, с очакващ се край. Няма да лъжа, краят беше щастлив, но пък историята в книгата беше съвсем различна от представите ни за романтичното. Когато прочетох и последната страница се опитах да се сетя тази книга от коя поредица ми прилича. Отне ми известно време, но се сетих: поредицата на Симон Елкелес – „Перфектна химия“. В Ревюто ми за първата книга от поредицата споменах, че и тя на пръв поглед е една от онези книги за лошото момче и доброто момиче, но се оказа, че не е така. Така е и тук. Неизменни части от тази книга бяха музиката, фотографията, болката и обичта.

Стела Самюълс е осемнадесет годишно момиче, чиято единствена задача е да накара сестра ѝ да се усмихва. Тя е силна, борбена и винаги казва това, което мисли. На пръв поглед мислиш, че тя е от онези момичета, които се смятат за най-добрите, но тя изобщо не е такава. Тя просто отблъсква хората, защото за момента това, което иска е да се грижи за близначката си.

Дрю Самюълс е вторият близнак на Стела. Авторката не го е описала подробно. От моментите с него може да се види, че е забавен и обича да печели (като всички други момчета). Той познава най-добре Стела.

Кара Самюълс – най-важният човек за Стела. Винаги, когато имаше моменти с нея си казвах „Леле, тя наистина е силно момиче.“ И всъщност е така. Когато Стела се тревожи за нея и нейното положение, Кара винаги ѝ се кара и ѝ казва да не се притеснява, че ще се оправи. Всъщност Кара е „виновникът“ Стела да се влюби в Оливър. Все пак ако Стела не беше отишла да вземе автограф за нея, те никога нямаше да се срещнат.

Оливър Пери – Вокалистът на „Хартбрейкърс“ и много сладко момче. Той е женкарят в групата, но също така е и скрит романтик. Разбрахме, че за него групата е неговото семейство и го е страх да остане сам.

Зандър – Алергичен е към почти всичко и има очила. Това общо взето запомних за него. Той беше единственият член, който не е опознах добре.

Алек – Внимателният. Така бих го описала. Винаги е със слушалки в ушите, но слуша внимателно и следи разговорите. Той би ти дал съвет дори и да не го искаш. Нямаше много моменти с него, но и малките, които ги имаше го опознах. Бих го искала за приятел.

Джей Джей – Един от любимите ми персонажи. Той е този герой, който те кара да се смееш. Има перверзно чувство за хумор, но пък после си свикваш с него. Джей Джей е този, който ще сплоти групата, ако има проблеми.

Общо взето това са героите. Книгата както казах е невероятна и лека за четене. Точно за сега. Надявам се издателство „Ибис“ да издадат и следващата книга от поредицата. Определено ще си я купя.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s